Продукти:
• 1 кг кайма от тлъсто телешко месо
• 1 телешко було
• 1 филия сух хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г краве масло
• 1 кг картофи
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото, отцеждаме и го прибавяме към каймата заедно с яйцата и наситнения магданоз. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме на вкус и омесваме много добре.
Оформяме от каймата руло, увиваме го в булото и го слагаме в глинен гювеч. Нареждаме наоколо нарязаните картофи, посоляваме и заливаме с разтопеното масло и 1-2 к.ч. вода. Печем около 2 часа в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...