Продукти:
• 1 кг кайма от тлъсто телешко месо
• 1 телешко було
• 1 филия сух хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г краве масло
• 1 кг картофи
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото, отцеждаме и го прибавяме към каймата заедно с яйцата и наситнения магданоз. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме на вкус и омесваме много добре.
Оформяме от каймата руло, увиваме го в булото и го слагаме в глинен гювеч. Нареждаме наоколо нарязаните картофи, посоляваме и заливаме с разтопеното масло и 1-2 к.ч. вода. Печем около 2 часа в умерена фурна.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...