Кулинарни рецепти » Кебап с кисело мляко

 Кебап с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим 15 мин в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим още 10 мин. Поръсваме червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Подправяме с магданоз, черен пипер и сол и изсипваме кебапа в глинен съд. Захлупваме и варим 40 мин.

Когато месото омекне, заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме, докато кебапът хване розова коричка. Преди сервиване поливаме с горещо масло и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало