Продукти:
• 1 голям стрък праз
• 2 ч.ч. бульон
• 250 г кайма
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме листата на праза до бялата част, измиваме го, сваряваме в бульона и след като изстине, го разделяме на ленти.
Накълцваме на ситно лука и го запържваме в олиото. Нарязваме чушката на малки парченца, смесваме я с каймата и запържваме леко в олиото, като разбъркваме. Оставяме да изстине. Добавяме кашкавала.
Намазваме лентите праз с плънката и завиваме на рула. Нареждаме мини роладините в тавичка и ги запичаме.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...