Продукти:
• 6 средно големи камби
• 3 с.л. зехтин
• 350 г кайма
• 2 глави лук
• 3 скилидки чесън
• 1 ч.л. кимион
• 2 домата
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 и 1/2 ч.ч. доматен сок
• 1 с.л. наситнен копър
• 150 г галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семките, потапяме ги във вряща вода за 3 минути и ги изцеждаме. Намазняваме подходяща тавичка и нареждаме камбите.
Запържваме наситнения лук в мазнина, слагаме каймата и подправяме с чесън и кимион. Настъргваме доматите, добавяме бульона, 1/2 ч.ч.доматен сок, сол и черен пипер. Оставяме сместа да заври и махаме от котлона. Прибавяме копъра и галетата.
Напълваме камбите и сипваме около тях останалия доматен сок и вода. Печем до готовност в умерено загрята фурна. Сервираме камбите, поляти с доматения сок.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...