Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо от врата
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го натриваме със сол, черен пипер и смлян кимион. С помощта на остър нож правим разрези в месото и шпиковаме със скилидките чесън.
Поръсваме парчето месо отвсякъде с червен пипер и го слагаме в тавичка, в която сме разтопили свинската мас и съвсем леко сме задушили в нея ситно нарязания лук. Заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и го печем в умерена фурна, като по време на печенето от време на време го обливаме със соса от печенето. Ако е необходимо, доливаме малко гореща вода.
Нарязваме готовото месо на филийки и го заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...