Кулинарни рецепти » Патладжани с кайма по арменски

 Патладжани с кайма по арменски

Продукти:

• 1 кг малки еднакви по големина патладжани
• 300-350 г кайма
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч. ч. настъргани домати или доматен сок
• 3-4 с. л. олио
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 мин да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим. Изпържваме ги в сгорещеното олио.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лукът омекне, добавяме каймата и леко я запържваме. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври около 10 мин.

С така приготвената плънка пълним цепнатината на изпържените патладжани. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Запичаме за 15 мин в умерена фурна.

Автор: Жулиета Яхджиян

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало