Продукти: (за 4 порции)
• 200 г продълговат ориз
• 200 г кайма
• 2 ч.ч. бульон
• 1 филия сух хляб
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. натрошени фастъци
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза за 1 час в топла подсолена вода, след което прецеждаме. Загряваме част от маслото и пържим ориза, докато стане златист. Заливаме с горещ бульон, посоляваме и го слагаме в силна фурна за 30 мин, докато поеме бульона.
Омесваме каймата с накиснатия хляб, черен пипер и сол. Оформяме малки кюфтенца, които изпържваме в мазнината. Отделно изпържваме натрошените фъстъци.
Когато пилафът стане готов, разстиламе го върху плато. Отгоре нареждаме кюфтенцата. Поръсваме с изпържените фъстъци и подправяме с черен пипер.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...