Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 2 моркова от туршия
• 50 мл олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 250 г мариновани гъби
• 1 голяма глава лук
• 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия
• 5-6 печени и обелени червени чушки
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на кубчета и запържваме в олиото до побеляване. Нарязваме лука и гъбите на ситно, а морковите - на кубчета.
Сипваме ги при месото. Поръсваме с червен пипер, наливаме 1 ч. ч. топла вода и объркваме хубаво.
Задушаваме ястието, докато месото омекне. Нарязваме печените чушки като за салата и ги изсипваме в ястието, посоляваме на вкус и варим още 10 минути.
Прибавяме чушките “Кози рог”, леко объркваме и варим още 5 минути.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...