Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг овнешко месо
• 1 зелка
• 7 с.л. олио
• 2 глави лук
• 750 г домати
• червен и черен пипер
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на големи порции. Нарязваме зелето на тънки ивички и го посоляваме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото заедно с месото. Щом месото се позачерви, поръсваме червен пипер и слагаме зелето. Заливаме ястието с 1 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън.
Накрая добавяме обелените и нарязани на ситно домати и оставяме да се досвари. Преди поднасяне поръсваме с кимион.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...