Кулинарни рецепти » Заек с броколи

 Заек с броколи
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг нарязано на порции заешко месо
• 1 глава лук
• 2 клонки майорана
• 200 мл бяло вино
• 400 мл бульон
• 4 домата
• 300 г броколи
• сол, черен пипер
• 15 г краве масло
• 15 г зехтин
• 1-2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Загряваме двете мазнини в тиган и запържваме с малко вода парчетата месо до златисто от всички страни.

Изваждаме месото от тигана, и в същата мазнина слагаме майораната, нарязания чесън и настъргания лук. Когато се запържат до златисто, връщаме отново заешкото в мазнината и обилно напръскваме с виното.

Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Когато половината вино се изпари, сипваме бульона и леко подсоляваме. Оставяме да се вари на тих огън около 25 минути.

Добавяме доматите и броколите и готвим още 15 минути. Поръсваме с черен пипер и, ако е нужно, посоляваме. Поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало