Кулинарни рецепти » Млечен гулаш със свинско

 Млечен гулаш със свинско
/Унгария/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г обезкостени свински гърди
• 6 с.л. олио
• 4 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 200 г гъби
• 2 ч.л. розмарин
• 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио. Добавяме счукания със сол чесън. Нарязваме лука на тънки филийки и също запържваме заедно с месото. Заливаме с горещото мляко и задушаваме всичко 50 мин на умерен огън.

Нарязваме почистените гъби на резени и ги прибавяме към гулаша. Подправяме с розмарина, черен пипер и сол на вкус. Варим без капак на по-силен огън, като постоянно бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало