Продукти:
• 1 пакет чаени бисквити
• 125 г размекнато масло
• 1 белтък
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 малки настъргани шоколадчета
• 1 ч.ч. смлени орехи
За украсата:
• 60 г краве масло
• 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ванилия
• конфитюр
Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите през машинка и ги омесваме с всички продукти без орехите. Оформяме топчета, леко ги сплескваме и ги овалваме в смлените орехи.
В средата на всяка от сладките правим малка вдлъбнатина, в която шприцоваме от сместа за украсата и слагаме по малко от конфитюра. Оставяме сладките да престоят 1 час в хладилник.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...