Продукти:
• 5 кг зелени домати
• 1 ч. ч. оцет
• 1 ч. ч. захар
• 1 к. ч. сол
• чесън, копър
• 12 с. л. препържено олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на филийки, поръсваме с оцета, захарта и солта и оставяме да престоят 1 нощ. Отцеждаме и изхвърляме сока.
Редим в буркани от лютеница. През ред поръсваме със ситно нарязан копър и ситно нарязан чесън. Заливаме с препържено олио и стерилизираме 15 минути.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...