Продукти:
• 3 кг камби
• 1 кг зеле, нарязано на ситно
• 1 кг настъргани моркови
• 150 г сол
• 300 г захар
• 1/2 л оцет
• 1 настъргана глава целина, а листата й - нарязани ситно
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семето, наръсваме ги със смес от солта и захарта и ги оставяме да престоят така 12 часа.
Смесваме оцета с с изцедената течност от камбите, кипваме сместа на огъня и с нея попарваме предварително смесените зеле, моркови и целина. След като изстинат, прибавяме нарязаните листа на целината.
Напълваме камбите с тази смес. Нареждаме ги в буркани, заливаме ги със студена саламура, затваряме и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...