Продукти:
• 5 кг зелени домати
• 250 г захар
• 250 г сол
• 250 мл олио
• 250 мл оцет
• 15-20 скилидки чесън
• 5 стръка мента
• 5 стръка копър
• 5 стръка маточина
Начин на приготвяне:
Режем доматите на парченца и ги посипваме с половината захар и сол. След 3-4 часа ги отцеждаме и изхвърляме отделената течност. Редим ги в буркани, като между доматите слагаме скилитки чесън и едро нарязани зелении.
Смесваме оцета и олиото и разтваряме в тях останалата захар и сол. Разсипваме сместа по бурканите и доливаме топла вода. Затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...