Продукти:
• 5 кг млади тиквички
• 500 г червени чушки
• 300 г чесън
• 150 г копър
• 500 мл оцет
• 200 г сол
• 20 г черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на шайбички, а чушките нарязваме на лентички с широчина 3 см. Нарязваме копъра на едро. Обелваме чесъна.
Сипваме солта в 3 л вода и варим 5 мин, докато напълно се разтвори. Сваляме саламурата от котлона и прибавяме оцета. Разбъркваме.
Редим тиквичките в буркани като между редовете слагаме по 2-3 лентички чушки, 4 скилидки чесън, 3 зърна черен пипер и 1 щипка копър. Заливаме с маринатата, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...