Кулинарни рецепти » Туршия с гъби и карфиол

 Туршия с гъби и карфиол

Продукти:

• 2 кг гъби рижинки
• 1,5 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 3-4 връзки копър
• 2-3 връзки магданоз
• 3-4 листа млада маточина
• бахар, черен пипер
• дафинови листа
• чесън, оцет

Начин на приготвяне:

Бланшираме гъбите и 5 мин в подсолена и подкислена вода. След като изстинат, подсушаваме и запържваме в олио. Режеме карфиола и морковите на малки парченца и също бланшираме 5 мин във вряща вода.

Във всеки буркан слагаме по 3 с.л. оцет, няколко зрънца бахар и черен пипер, 1 дафинов лист, наситнени зелении и 5-6 скилидки чесън. Догоре пълним с гъбите, карфиола и морковите. Заливаме с отварата от гъбите до ръба на буркана. Затваряме и стерилизираме 25-30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало