Кулинарни рецепти » Пукани камби

 Пукани камби

Продукти:

• 5 кг червени камби
• 1,5 л оцет
• 1,5 л вода
• 300 г сол
• 200 г мед
• 200 мл олио
• 5-6 дафинови листа
• черен пипер
• настърган хрян

Начин на приготвяне:

Изрязваме част от дръжките на камбите и ги изпичаме на силен огън, докато се поопукат и замиришат. След като изстинат, ги нареждаме в буркани, като помежду им слагаме дафинови листа, черен пипер и настърган хрян.

Сваряваме оцета, водата, солта и меда и заливаме камбите. Затваряме бурканите с капачка и стерилизираме 5-10 минути.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало