Кулинарни рецепти » Салата от зелен фасул с чорбаджийски чушлета

 Салата от зелен фасул с чорбаджийски чушлета

Продукти:

• 3 кг зелен фасул
• 600 г чорбаджийски чушлета
• 600 мл оцет
• 1,5 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сол
• 1,5 ч.ч. захар
• 10 глави чесън
• 5 връзки магданоз

Начин на приготвяне:

Приготвяме марината от оцета, олиото, солта и захарта.

Почистваме и измиваме зеления фасул и чорбаджийските чушки. Пускаме фасула в маринатата и го варим 40 мин, отцеждаме и оставяме да изстине. Изпичаме леко чушлетата и ги прибавяме към фасула.

Почистваме чесъна, нарязваме ситно магданоза, прибавяме ги към фасула и объркваме всичко. Пълним буркани със сместа, наливаме марината и стерилизираме 30 минути.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало