Продукти:
• 6 кг патладжани
• 1 л оцет
• 1,5 л вода
• 25 г захар
• 500 мл препържено олио
• 2 връзки магданоз
• 6 глави чесън
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме.
Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и слагаме да заври. Пускаме патладжаните в маринатата и държим докато си променят цвета.
Отцеждаме ги добре и ги смесваме с олиото и нарязаните магданоз и чесън. Нареждаме в буркани и стерилизираме 15 минути.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...