Продукти:
• 2 кг зеле
• 2 кг червени чушки
• 2 кг моркови
• листа от целина
• 1.5 л оцет
• 500 мл олио
• 500 г захар
• 150 г сол
• черен пипер
• 25 г синапено семе
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме зелето на ивички, морковите на сламки, наситняваме листата целина, а червените чушки режем на лентички. Възвираме съставките за маринатата.
Размесваме зеленчуците в дълбок съд като в средата слагаме синапеното семе в тензухена торбичка. Заливаме с горещата марината и захлупваме съда. Оставяме зеленчука да престои 4-5 часа.
Плътно напълваме бурканите със зеленчукавата смес, така че да не влиза въздух. Наливаме останалата марината или пък запечатваме с олио, затваряме бурканите и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...