Кулинарни рецепти » Мед от глухарчета

 Мед от глухарчета

Начин на приготвяне:

Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се оставят да пренощуват в съда, в който са варени.

На следващия ден се прецеждат през цедка, цветовете се изстискват, изсипва се 1 кг захар, слага се 1 малък лимон, нарязан на парчета (заедно с кората, но без семките), и течността се оставя на слаб котлон да се изпарява, без да ври. Сиропът не трябва да става много гъст – да е като втечнен мед.

ВНИМАНИЕ! Цветовете трябва да са брани от екологично чиста поляна, която е далеч от шосета, строежи и други замърсители.

Автор: Невена Георгиева

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало