Кулинарни рецепти » Конфитюр от праскови /печен/

 Конфитюр от праскови /печен/

Продукти:

• 1 кг праскови
• 300 г захар
• 1/4 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Попарваме прасковите, обливаме със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на парченца, изсипваме в разлата тава и ги слагаме в силна фурна. Ако прасковите не са съвсем узрели, наливаме 1 к.ч. гореща вода. Щом плода поомекне, наръсваме със захарта и внимателно разбъркваме.

Печем, докато лъжицата започне да прави пътечка по дъното на тавата. Малко преди да извадим конфитюра добавяме размитото във вода лимонтузу. Разбъркваме внимателно, наливаме в сухи и затоплени буркани, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало