Продукти:
• 1 кг праскови
• 300 г захар
• 1/4 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Попарваме прасковите, обливаме със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на парченца, изсипваме в разлата тава и ги слагаме в силна фурна. Ако прасковите не са съвсем узрели, наливаме 1 к.ч. гореща вода. Щом плода поомекне, наръсваме със захарта и внимателно разбъркваме.
Печем, докато лъжицата започне да прави пътечка по дъното на тавата. Малко преди да извадим конфитюра добавяме размитото във вода лимонтузу. Разбъркваме внимателно, наливаме в сухи и затоплени буркани, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...