Кулинарни рецепти » Конфитюр от праскови /печен/

 Конфитюр от праскови /печен/

Продукти:

• 1 кг праскови
• 300 г захар
• 1/4 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Попарваме прасковите, обливаме със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на парченца, изсипваме в разлата тава и ги слагаме в силна фурна. Ако прасковите не са съвсем узрели, наливаме 1 к.ч. гореща вода. Щом плода поомекне, наръсваме със захарта и внимателно разбъркваме.

Печем, докато лъжицата започне да прави пътечка по дъното на тавата. Малко преди да извадим конфитюра добавяме размитото във вода лимонтузу. Разбъркваме внимателно, наливаме в сухи и затоплени буркани, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало