Начин на приготвяне:
Измиваме кайсиите и отстраняваме костилките. Сваряваме ги в малко вода и ги претриваме през цедка. Претегляме кашата и прибавяме същото количество захар.
Изсипваме сместа в тава и варим при непрекъснато бъркане, докато пестилът започне да се отделя от тавата на цели парчета. Изсипваме го в намаслена тавичка и го слагаме в слаба фурна.
Щом пестилът се изсуши от едната страна, обръщаме и го изсушаваме от другата. После го навиваме на руло и съхраняваме на сухо място.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...