Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 к.ч. ориз
• 4 с.л. настърган кашкавал
• 2 яйца
• 4 с.л. галета
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме изчистения и измит спанак на тънки ивички и го задушаваме в малко подсолена вода, докато омекне.
Отделно сваряваме ориза в 1-2 ч.ч. подсолена вода и го прибавяме към спанака заедно с настъргания кашкавал, 1 разбито яйце и 2 с.л галета. Разбъркваме много добре, опитваме на сол и оформяме от сместа кюфтета.
Потапяме кюфтетата последователно в брашното, второто разбито яйце и останалата галета, след което ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...