Продукти:
• 600 г задушен спанак
• 300 г извара
• 6 с.л. настърган кашкавал (пармезан)
• 2 жълтъка
• 30 г краве масло
• сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата до получаването на гладка смес. Прибавяме жълтъците, задушения и пасиран спанак, 4 с.л кашкавал и сол на вкус. Разбъркваме добре и оформяме от сместа крокети, които овалваме в брашно.
Пускаме крокетите във вряща вода, изчакваме да изплуват и варим още 3-4 мин. После ги изваждаме с решетеста лъжица и след като се отцедят ги нареждаме в тавичка с разтопеното масло.
Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...