Продукти:
• 32 печурки с еднаква големина
• 16 маслини
• 1 малка консерва аншоа
• 50 г краве масло
• 100 мл олио
• сол
За панировъчната смес:
• 125 г брашно
• 1 щипка сол
• 20 мл олио
• 2 яйца
• 1 водна чаша бира
• 20 мл коняк
• 2 белтъка
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата за панировката с олиото, бирата, коняка и солта. Сипваме брашното, като внимателно разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Почистваме гъбите и отстраняваме пънчетата. В половината от тях поставяме по 1 обезкостена маслина и парченце аншоа. Зхлупваме с останалите гъби и закрепваме с клечки за зъби. Потапяме гъбите в приготвената панировка и ги пържим до зачервяване в смес от олиото и маслото.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...