Кулинарни рецепти » Шницели от тиквички

 Шницели от тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тиквички
• 4-5 яйца
• 150 г краве сирене
• 2-3 с.л. галета
• 3-4 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките, нарязваме ги на дълги резенчета и ги посоляваме. Оставяме ги да престоят 10 мин със солта, след което ги овалваме в брашното и ги пържим в сгорещеното олио, докато се зачервят от двете страни. Оставяме 15-20 мин да се отцедят от мазнината.

Натрошаваме сиренето и го смесваме със ситно нарязания магданоз и половината от разбитите яйца. Намазваме тиквичките с тази смес и ги слепваме две по две. Внимателно ги потапяме първо - в брашното, след това - в останалите разбити яйца, накрая – в галетата. Изпържваме ги от двете страни до златисто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало