Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сух хляб
• 300 г тиквички
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 50 г сирене
• 1 с.л. ракия
• 70 г брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме нарязаните на дребно тиквички в прясното мляко. Намачкваме ги след като изстинат.
Прибавяме хляба, натрошен съвсем на дребно, яйцата, настърганите кашкавал и сирене, ракията, ситно нарязан магданоз,черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа, докато стане еднородна.
С лъжица гребваме от сместа и я овалваме в брашното, като оформяме кръгло кюфте. Пържим в малко мазнина от двете страни до светлокафяв цвят.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...