Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 1 к.ч. галета
• 3 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол
За соса:
• 5 с.л. доматен сок
• 2 главички лук
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 5 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Размесваме с разбитите яйца, брашното, ситно нарязания магданоз и сол на вкус. Ако сместа е рядка, прибавяме още малко брашно.
Правим малки топчета, овалваме ги в галета и ги оформяме като суджучета. Пържим ги в сгорещена мазнина до златист цвят.
В 1 к.ч. вода варим 20 мин едро нарязания лук, черния пипер, бахара и дафиновия лист. Запържваме брашното за соса в мазнината, прибавяме доматения сок и прецедения бульон, който сме приготвили от лука и подправките.
Сервираме картофените суджучета, залети с доматения сос.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...