Кулинарни рецепти » Пържени пресни гъби

 Пържени пресни гъби
(Китай)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пресни гъби (печурки или манатарки)
• 1-2 зелени пиперки
• 1 белтък
• 1 ч. л. смлян джинджифил
• 2 с. л. нишесте (или брашно)
• 1 к. ч. олио
• 1 к. ч. бульон
• 1 с. л. вино
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и бланшираме гъбите за няколко минути във вряща вода. След това ги изплакваме, подсушаваме ги и ги нарязваме на тънки филийки.

Приготвяме смес от белтъка, малко нишесте, джинджифила и сол на вкус. Прибавяме гъбите и разбъркваме. След това ги пържим в сгорещеното олио, докато парчетата започнат да се отделят едно от друго. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят от мазнината.

Отливаме част от олиото, като оставяме толкова, колкото да покрие дъното на тигана. Загряваме го отново и изпържваме нарязаните пиперки. Изваждаме ги при гъбите.

Сипваме в тигана бульона и останалото нишесте, размито с малко вода. Посоляваме на вкус и оставяме соса да ври. Щом започне да се сгъстява, прибавяме към него гъбите и пиперките. Разбъркваме добре и преди да отстраним от огъня, поръсваме с виното.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало