Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• 2 яйца
• 4 с.л. брашно
• 1 к.ч. бира
• 1-2 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Отцеждаме сиренето от саламурата и го нарязваме на филийки.
Разбиваме яйцата и ги смесваме с бирата и брашното. Потапяме парчетата сирене в тази смес и ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.
Преди поднасяне поръсваме сиренето с червения пипер.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...