Продукти: (за 5 порции)
• 5 патладжана
• 1 ч.ч. олио
• 3 глави лук
• 200 г сирене
• 5-6 яйца
• 5.л. галета
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, така че да се запази дръжката им, посоляваме и ги оставяме да престоят 30 мин. Изстискваме ги и пържим до омекване в половината от олиото.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавяме натрошеното сирене, 2 разбити яйца сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разрязваме патладжаните по дължина на две /без да разделяме половинките/, издълбаваме ги и пълним с приготвената смес. Панираме в останалите разбити яйца и галетата и пържим до златисто оцветяване.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...