Продукти: (за 4 порции)
• 3 картофа
• 2 моркова
• половин малка зелка
• 1 консерва зелен грах
• 2 глави лук
• 1/2 к.ч. олио
• 4 с.л. брашно
• 3 яйца
• 2-3 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и зелето на ситно, настъргваме морковите на едро ренде, а картофите нарязваме на кубчета.
Загряваме мазнината в отворена тенджера под налягане и леко запържваме лука в нея. Прибавяме морковите. Когато се позапържат и те, слагаме картофите и разбъркваме. Добавяме зелето, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
Пасираме задушените зеленчуци /без зелето/ заедно със зеления грах, прибавяме разбитите яйца и смесваме със зелето. Оформяме от малки топчета, които овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...