Продукти: (за 4 порции)
• 600 г картофи
• 500 г тиквички
• 3 яйца
• половин връзка магданоз
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пасираме картофите.
Обелваме тиквичките, настъргваме ги и ги прибавяме към картофите. Добавяме ситно нарязания магданоз, 2 яйца, черен пипер и сол на вкус.
Оформяме кюфтета, които овалваме в брашното, потапяме в разбитото яйце и изпържваме в загрятата мазнина.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...