Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг зеле
• 1 ч.ч. мазнина
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 2 с.л. галета
• 1 глава лук
• магданоз, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънко, варим го до омекване и го изстискваме. Прибавяме настъргания лук, заедно с белия сос, приготвен от брашното, сока от зелето и мазнината. Подправяме с магданоз, чубрица и сол. Прибавяме яйцата и омесваме всичко.
От полученото тесто правим елипсовидни кюфтета, които панираме в брашно, яйце и в галета. Пържим ги в гореща мазнина.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...