Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сухи гъби
• 1 глава лук
• 2-3 яйца
• 1 филия бял хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите във вода за една нощ. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с настъргания лук, накиснатия в млякото хляб, солта, черния пипер и жълтъците.
От сместа правим кюфтета, които овалваме в брашно и в разбитите белтъци. Пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...