Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг брюкселско зеле
• 100 г краве масло
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода, слагаме метална скара и върху нея нареждаме зелето. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 3 мин.
Отваряме тенджерата и изливаме водата. Заливаме зелето с 2 л студена вода и го оставяме за 5 мин в нея. След това изливаме и тази вода, наливаме 1 ч.ч. чиста вода, посоляваме, затваряме тенджерата и варим 3 мин след като започне да съска.
Прехвърляме свареното зеле в тиган със сгорещена мазнина и го запържваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и подправяме със счукания чесън.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...