Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 едри зелени домата
• 3 яйца
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. галета
• 1 1/2 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на филийки с дебелина 5 мм. Посоляваме, овалваме ги в брашното, потапяме в разбитите яйца, а след това овалваме в галетата. Накрая отново ги потапяме в яйцата и пържим в силно сгорещено олио.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...