Продукти:
• 2 тиквички
• 2 патладжана
• 500 г обелени печени зелени чушки
• олио, сол
• магданоз
За заливката:
• 1 кофичка кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• сок от половин лимон /или оцет/
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаните по дължина и посолени тиквички и патладжани и целите чушки.
В подходящо плато нареждаме изпържените зеленчуци. Поливаме ги с разбитото със счукания чесън кисело мляко, подправяме с лимонов сок или оцет.
Поръсваме готовото ястие с много ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...