Кулинарни рецепти » Шницел от патладжани

 Шницел от патладжани

Продукти:

• 1/2 кг патладжани
• 1 яйце
• 1/2 ч.ч. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и галета за паниране
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изпичаме и обелваме патладжаните, смачкваме ги добре и прибавяме яйцето, настъргания кашкавал (сирене), галетата, солта, магданоза, черния пипер.

Разбъркваме добре и от полученото тесто оформяме шницели, които овалваме последователно в брашно, яйца, галета и пак в яйца и изпържваме в горещото олио. Поднасяме със зелена салата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало