Продукти:
• 500 г едър бял или кафяв боб
• 2 моркова
• 1 връзка корени (целина, джоджен, магданоз, пащърнак, копър)
• 1 глава лук
• 25 г подправка “Пикантина”
• сух джоджен
• 4 яйца
• 200 г брашно
• 200 мл олио
• 30 г краве масло
• 500 г домати
• 2-4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Накисваме боба от вечерта в студена вода. В тенджера с плътен капак наливаме 1,5 л вода, слагаме измития боб, морковите, корените и обелената глава лук, цепната на четири. Варим на умерен огън, като внимаваме да не се развари бобът.
Прецеждаме сварения боб, като запазваме малко от бульона. Отстраняваме всички подправки, с които е врял, слагаме 20 г “Пикантина” и стрит сух джоджен. Разбъркваме добре в една посока.
Разбиваме яйцата. Загряваме олиото. Овалваме поотделно бобените зърна в брашното и ги натопяме в разбитите яйца с помощта на решетеста лъжица. Пускаме едно по едно зърната в сгорещената мазнина, като гледаме да не се допират. Изпържваме ги до златисто.
Настъргваме доматите. Събираме олиото и маслото и изпържваме доматите до изпаряване на водата им. Наливаме 1 ч. ч. от прецедения бульон и оставяме сока да поври още 5-6 минути. Преди да го свалим от огъня, прибавяме почистения чесън, малко стрит сух джоджен и останалата “Пикантина”.
Разбъркваме добре и след като поизстине, заливаме с него панирания боб. Преди сервиране леко загряваме и украсяваме с клонки магданоз и копър.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...