Кулинарни рецепти » Кюфтета от тиква и ябълки

 Кюфтета от тиква и ябълки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г тиква
• 200 г ябълки
• 20 г краве масло
• 120 мл олио
• 250 мл прясно мляко
• 20 г грис
• 2 яйца
• 25 г галета
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквата на едро ренде и я слагаме в прясното мляко. Прибавяме гриса и варим до получаването на гъста каша /около 10 мин/.

Към охладената каша прибавяме настърганите ябълки, яйцата, солта и захарта.

Размесваме и оформяме кюфтета, които овалваме в галета и изпържваме от двете страни в сгорещено олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало