Продукти:
• 1 кг пиперки
• 4 филийки сух хляб (без кората)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 3 яйца
• 2 домата
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме настърганото сирене, 2 яйца, настърганата месеста част на доматите, магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме и напълваме с тази смес почистените и опечени пиперки. Овалваме ги в брашното, потапяме в разбитото яйце и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...