Кулинарни рецепти » Панирани чеснови гъби

 Панирани чеснови гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г пресни гъби, измити и подсушени
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.л. смесени сухи подправки (босилек, мащерка и риган)
• 2 яйца
• 2 ч.л. вода
• 50 г брашно
• 100 г галета
• смлян черен пипер
• сол
• олио за пържене

За соса:

• 4 с.л. заквасена сметана
• 4 с.л. майонеза
• 4 с.л. кисело мляко
• лимонов сок
• сол и черен пипер
• ситно нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

В голяма купа объркваме брашното с подправките. Разбиваме яйцата с 2 ч.л. вода и счукания чесън. Галетата слагаме в широка плоска чиния.

Овалваме гъбите първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Пържим по няколко наведнъж около 3 минути в голямо количество загрята мазнина. Изваждаме и отцеждаме върху хартиена салфетка.

В купа смесваме всички съставки за соса, подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок и добре разбъркваме. Поднасяме гъбите, залети със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало