Продукти: (за 4 порции)
• 250 г леща
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата. Отцеждаме и пасираме.
Прибавяме настъргания лук, изпърженото в мазнината брашно, 2 яйца, сол и черен пипер. Омесваме с галета, докато получим достатъчно гъста смес. По желание можем да прибавим магданоз, чубрица или чесън.
Оформяме кюфтетата, овалваме ги в брашно, потапяме в разбито яйце и пържим в горещо олио.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...