Кулинарни рецепти » Класическо Rosti

 Класическо Rosti
(Швейцария)

Продукти:

• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите необелени. Обливаме ги със студена вода, обелваме и ги настъргваме на едро ренде.

Лука нарязваме на тънки филийки и заедно със солта прибавяме към картофите.

Затопляме олиото в тигана, изсипваме сместа и пържим до кафяво. Обръщаме с помощта на чиния и пържим от другата страна.

Можем просто да разбъркаме сместа. Поднасяме Rosti в затоплена чиния или направо с тигана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало