Кулинарни рецепти » Кнедли от картофи с ядки

 Кнедли от картофи с ядки
(Турция)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г картофи
• 4 с.л. булгур
• 1 яйце
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ядки /фъстъци, орехи, бадеми/
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• магданоз, суха чубрица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода.

Заливаме булгура с вода и го варим 15 мин. Отцеждаме и заедно с картофите го прекарваме през месомелачка. Омесваме сместа заедно с яйцето, ситно нарязан магданоз, стрита чубрица, сол и черен пипер на вкус и оформяме от нея топки.

Запържваме в мазнината ситно нарязания лук. Когато стане златист, прибавяме счуканите ядки, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Във всяка от картофените топки правим дупка, която разширяваме толкова, че да можем да сложим поне 1 с.л. от приготвената плънка. След като напълним топките, затваряме отворите с картофено тесто и овалваме кнедлите в брашно.

Изпържваме ги в сгорещената мазнина и ги поднасяме топли с подлучено кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало