Кулинарни рецепти » Фондю

 Фондю

Продукти: (за 4 порции)

• 150 мл бяло вино
• 6 яйца
• 250 г мазно сирене
• 60 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
• хлебни хапки

Слагаме бялото вино и счукания чесън в тиган и варим на тих огън, докато се изпари половината от течността. Прецеждаме и оставяме да изстине.

Смесваме яйцата, сиренето, разтопеното масло, виното с чесъна, черен пипер и сол и бъркаме на тих огън, докато се образува кремообразна маса.

Поднасяме с препечени хлебни хапки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало