Кулинарни рецепти » Задушени чушки с кашкавал

 Задушени чушки с кашкавал

Продукти:

• 800 г чушки
• 1 глава лук
• 250 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на лентички. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио.

Прибавяме чушките, посоляваме, захлупваме и задушаваме десетина минути.

После сипваме нарязания на кубченца кашкавал, разбъркваме, отново захлупваме и задушаваме още 5-6 мин – докато се разтопи кашкавалът. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало